Söndags Middag
Då har jag bjudit Madde på brakmiddag! Blev kycklingpasta i ädelostsås till varmrätt och sedan vit chokladsgratinerad fruktsallad med vaniljglass till efterrätt. Hon blev lika imponerad som alltid.. ^_^
Kycklingpasta:
3-4 kycklingfiléer
tagliatelle (pasta)
4dl grädde
1dl creme fresh
100g ädelost
en näve färsk hackad persilja
en näve färsk hackad basilika
½ tärning buljong
svartpeppar
Smält den söndersmulade osten och buljongtärningen i en kastrull med grädden. Rör om under tiden. När osten är smällt lägger du i cremefreshen och kryddorna. Låt koka upp. Häll såsen i den färdigkokade pastan med det genomstekta kycklingbitarna. Rör om. Som garnish har jag använt färsk sparris inlindat i en skiva bakon som jag låtit stå i ugnen tills genomstekt.
Gratinerad frukt:
1 färsk ananas
1 kiwi
saften av en ½ lime
1 passionsfrukt
2 msk amaretto
50g vit choklad
Hackad sötmandel
Dela upp ananase i två runda skivor (med skalet kvar) som du använder som botten till efterrätten, resten delar du i fyrkantiga bitar. Dela den skalade kiwin i kuber. Blanda frukterna och innehållet av passionsfrukten i en skål med amaretton och lime juicen. Fördela fruktsalladen jämnt mellan de två skivade ananas bitarna. Strö över riven citchoklad och mandeln. Värm upp i ugnen i 200 grader tills chokladen smällt, brännd en dock inte. Serveras med vaniljglass.
oj vad du är duktig jenni =)